Startti Plus -palvelu - asiantuntija-arvio aloittavalle yrittäjälle, Lappi

Startti Plus on Lapin TE-toimiston maksuton arviointi- ja neuvontapalvelu alkavalle yrittäjälle. Saat henkilökohtaisen tapaamisen asiantuntijan kanssa, arvion liikeideasi kannattavuudesta ja toteuttamiskelpoisuudesta sekä käytännönläheistä neuvontaa yrittäjyytesi arkeen. Palvelun lopuksi saat kirjallisen asiantuntija-arvion ja kehittämissuunnitelman.

Yrittäjän motivaatio, resurssit ja liiketoimintamahdollisuuksien tunnistaminen

Yrittäjäksi alkaminen edellyttää yleensä tasapainoa kolmea elintärkeän asian kanssa: yrittäjän motivaatio, käytettävissä olevat resurssit sekä liiketoimintamahdollisuuksien tunnistaminen.

Motivaatio

Menestyksekäs yrittäminen edellyttää aina vahvaa motivaatiota. Mikä sinulla on eteenpäin ajava voima, miksi haluat yrittäjäksi etkä halua pysyä palkkatyössä. Mitä haluat yrittäjänä saavuttaa ja mitkä ovat tavoitteesi. Lähtökohdat menestyksekkäälle uralle näyttävät hyviltä, mikäli olet tunnistanut tulevien asiakkaidesi tarpeita, likipitäen palat halusta täyttää ne ja tiedät ainakin osapuilleen miten sen voisi järkevästi tehdä. Moni yrittäjäksi alkava on väsähtänyt nykyisiin töihinsä ja haluaa muutosta, joka voisi olla vaikkapa yrittäjäksi alkaminen. Pohdi huolella, kumpi sinulla on voimakkaampi motiivi, uuden imu vaiko vanhan työntö? Uuden imun pitäisi aina olla paljon voimakkaampi.

Resurssit

Pääosa alkavista yrityksistä tuottaa erilaisia palveluita. Investoinnit ovat tällöin tyypillisesti pieniä ja taloudellinen riski kohtuullinen. Yrittäjyys on monille pitkään mielessä kytenyt, vuosien haave ja uuteen tulevaan uraan on varauduttu hankinnoilla, ammattitaidon ja osaamisen kehittämisellä, verkostoitumalla jne.

Liiketoimintamahdollisuuksien tunnistaminen

Yrittäjyyden perustana on aina toimiva liikeidea. Käymme läpi miten liikeidea on sinulla syntynyt ja miten olet markkinan, kysynnän ja tulevien asiakkaidesi tarpeet tunnistanut. Ratkaisu edelliseen on liiketoimintasuunnitelmaa. Markkinat ja sen kehitys, kysyntä ja sen kehitys, kilpailutilanne, kannattavuus, rahoitus sekä kehittämismahdollisuudet sisältyvät myös palvelun sisältöön.

Yrittäjyyden kokeilu 4 kk:n suoja-ajalla

Työttömällä työnhakijalla on nyt mahdollisuus kokeilla yrittäjyyttä pienellä riskillä.

TE-palvelut kertoo verkkosivuillaan näin: ”Jos aloitat yli kaksi viikkoa kestävän yritystoiminnan tai työllistyt omassa työssä työttömyysaikanasi, yritystoiminnan tai oman työn pää- ja sivutoimisuutta ei arvioida neljän ensimmäisen kuukauden aikana yritystoiminnan tai omassa työssä työllistymisesi aloittamisesta. Työttömänä työnhakijana saat mainitulta ajalta työttömyysetuutta. Jos saat tuloa yritystoiminnasta kyseessä olevan neljän kuukauden aikana, sinulle maksetaan soviteltua työttömyysetuutta.” Lisätietoja saat TE-palveluiden verkkosivuilta: https://www.te-palvelut.fi/tyonhakijalle/jos-jaat-tyottomaksi/tyottomyysturva/yrittaja-tyottomyysturva

 

Startti Plus -palvelun esitteen löydät tästä linkistä

https://toimistot.te-palvelut.fi/documents/244949/367525/Startti+Plus+esite.pdf/0356e68f-2ba6-4b2e-a66a-d40d4dcbbe42

 

Startti Plus -palveluun voit hakea tästä linkistä:

https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/d02deab6-fd44-47f6-8b01-84101b572cf8?displayId=Fin2060514

Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja