Kansainvälistyminen

Kansain-välistyminen

Monella yrittäjällä on suunnitelmissaan palveluita, joilla voisi olla kysyntää ulkomaillakin. Näiden mahdollisuuksien selvittämiseen kannattaa uhrata muutama hetki, asiakkaitahan maailmalla riittää. Huomaathan, että kansainvälistymisen ei tarvitse olla kauhealla ryminällä ja miljoonabudjetilla tapahtuvaa maailmanvalloitusta, kansainväliset asiakkaasihan voivat olla vaikkapa raja-alueiden asukkaita Ruotsin ja Norjan puolella. Niitä ihmisiä, joita näet muutoinkin. 

Kansainvälistyminen maksaa. Onnistuminen vaatii minimissäänkin merkittäviä markkinointipanostuksia, yleensä hyvin paljon muutakin. Ongelmaksi voikin tulla kasvun aiheuttama noidankehä; kehittämispanostusten takaisinmaksun vaatima myynnin kasvu voi vaatia useiden uusien työntekijöiden palkkaamista, uusia tuotantotiloja, uutta teknologiaa, rahoitusta. Selvitetään nämä asiat huolella ennen vientiponnisteluiden aloittamista.

Ennen kansainvälisille markkinoille ryntäämistä kannattaa ajan ja rahan säästämiseksi tehdä alustava markkina- ja kilpailijakartoitus. Pienelläkin työllä voi alustavasti tunnistaa ne omat tuotteet, joilla vahva markkina-asema. Verkkokauppa antaa pienellekin yrityksillä mahdollisuuden päästä suurille markkinoille.

Innovaatioseteli on edullinen ja helppo tapa selvittää yrityksesi kansainvälistymismahdollisuudet. Se on tarkoitettu pk-yrityksille, joilla on uusi kansainvälistä kasvupotentiaalia omaava tuote- tai palveluidea ja jonka eteenpäinviemiseksi yritys tarvitsee ulkopuolista osaamista. Innovaatiosetelin myöntää Business Finland. Yritys voi saada innovaatiosetelin vain kerran. Tuotteen tai palvelun on ehdottomasti oltava uusi, muutoin innovaatioseteliä ei voida myöntää. Innovaatiosetelin arvo on 6.200 euroa (5.000 euroa + alv), omarahoitusosuus on 1000 € (+ alv) eli 20 %.  

Voit saada innovaatiosetelin, jos sinulla on uusi tuote- tai palveluidea, jolla on kansainvälistä kasvupotentiaalia ja johon liittyen:

  • haluat nopeasti selvittää jatkokehityskelpoisuutta, käytettävyyttä tai markkinakelpoisuutta esimerkiksi demojen, prototyyppien, testauksen ja kokeilujen avulla
  • tarvitset ulkopuolisen asiantuntijan lausuntoa, arviota ja testaus- tai mittauspalvelua
  • tarvitset tukea patentteihin, mallisuojiin ja tavaramerkkeihin liittyviin selvityksiin, kuten uutuus-, patentoitavuus- sekä toiminnanvapaustutkimuksiin tai apua näiden hakuprosessiin.
  • haluat hyödyntää tieteen ja tutkimuksen tuloksia liiketoimintasi kehittämisessä
  • sinulla on tuotteeseen tai palveluun liittyvä ongelma, johon tarvitset ulkopuolista apua 

Mikäli kansainvälistyminen voisi kiinnostaa sinua  

  • Soita asiantuntijallemme tai täytä yhteydenottolomake. Mieti alustavasti, mitä tavoittelet kansainvälistymisen suhteen
  • jutellaan ja sovitaan jatkosta  

Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja